Hyr en stuga ⬇️

Välkommen till våra stugor i Svaningens fritidsområde!

Njut av en vistelse i norra Jämtland i våra mysiga stugor belägna i Svaningens fritidsområde mellan Bågede och Hotagsfjällen. Med åtta unika stugor att välja mellan erbjuder vi dig en naturupplevelse i en varierad och vacker omgivning.

För fiskeentusiaster finns det otaliga möjligheter här. Med närheten till fina fiskevatten och tillgång till båt kommer du ha allt du behöver för en lyckad fiskeresa. Fiskekort köps enkelt separat på www.ifiske.se

Är du istället intresserad utav jakt så kan du köpa dags/gäst kort för både småvilt och högvilt hos holmen.com

Om du önskar en extra speciell fiske upplevelse, erbjuder vi även guidade fisketurer och paketresor. Klicka på Övrigt

Tillgängliga stugor

Sortera efter datum

Svaningen är en by i Strömsunds kommun i Jämtlands län. Byn ligger ca 70 kilometer väster om Strömsund längs “Björnvägen”, som är en del av länsväg 801. Området är också känt för att vara ett av världens björntätaste områden, och det finns flera rovdjursinventeringar som görs där.

Här är några sevärdheter som ligger nära Svaningen:

  • Frostviken är en fjällbygd som ligger ca 40 kilometer norr om Svaningen. Det är ett populärt resmål för den som vill uppleva natur, kultur och historia. Det finns många vandringsleder, fiskevatten, skidspår och snöskoterleder i området. Du kan också besöka Frostvikens hembygdsgård, som visar hur livet var i bygden förr.

  • Munsfjället är ett fjäll i Krokoms kommun i norra Jämtland ca 3 mil från Svaningen. Det är 1 188 meter högt och står ganska ensamt i ett skogslandskap vilket ger en fantastisk utsikt från toppen. Det finns flera vandringsleder som leder upp till toppen av fjället, inklusive en som utgår från vägen till Munsvattnet.

  • Vildmarksvägen är en 500 kilometer lång turistväg som går genom Jämtland och Lappland. Den bjuder på fantastiska vyer, dramatiska höjder och spännande utflyktsmål. Du kan bland annat se Stekenjokkplatån, Fatmomakke kyrkstad och Gäddede fiskemuseum längs vägen.

  • Ankarede kyrkstad: Ankarede kyrkstad är en av de sista kvarvarande kyrkstäderna i Sverige. Den ligger ca 80 kilometer väster om Svaningen, vid sjön Stor-Jorm. Här finns en träkyrka från 1700-talet, ett kapell från 1900-talet och ett 30-tal timrade stugor som användes av kyrkobesökare från fjällbygderna.

  • Hällingsåfallet är ett av Sveriges högsta vattenfall, som faller ned i Sveriges längsta kanjon. Det är ett imponerande skådespel, som man kan se från flera utsiktspunkter längs en vandringsled. Hällingsåfallet är också ett naturreservat och ett Natura 2000-område, som har en unik flora och fauna. Om du vill uppleva en storslagen natur med en svensk motsvarighet till Grand Canyon, är Hällingsåfallet ett perfekt stopp längs Vildmarksvägen